Bekijk de veelgestelde vragen van klanten en ontdek nóg meer over MARC INBANE.

TANNING
Hoe kan ik mij goed voorbereiden op het gebruik van MARC INBANE tanningproducten?

Scrubben: scrub de huid vóór de behandeling, het liefst de dag ervoor. Scheren en waxen kan tot 8 uur voor de sessie (anders is je huid te gevoelig).

Breng na het reinigen van je gezicht een verzorgende crème aan. Wacht totdat de crème volledig is opgenomen door de huid. Vervolgens kun je één van onze tanningproducten aanbrengen.

Hoe lang blijft de bruine teint van MARC INBANE tanningproducten zitten?

Dit is onder andere afhankelijk van welk product je van MARC INBANE gebruikt. Gemiddeld behoud je de bruine kleur ongeveer 3 tot 9 dagen wanneer je deze goed verzorgt. Een dag van tevoren scrubben (bijvoorbeeld met onze Black Exfoliator) en vervolgens je huid verzorgen met een verzorgende crème (bijvoorbeeld La Hydratan of Le Teint) zorgt ervoor dat de bruine teint langer blijft zitten.

Wat kan ik doen om het effect van de Natural Tanning Spray zo lang mogelijk te behouden?

MARC INBANE werkt op de bovenste huidlaag, daarom adviseren wij je je huid 24 uur voor het aanbrengen van de spray, te scrubben. Daarnaast is het belangrijk om dagelijks een goede vochtinbrengende crème te gebruiken.

Kan iedereen dezelfde spray gebruiken, of bestaan er verschillende kleuren van de spray?

Er zijn geen verschillende kleuren spray waar men uit kan kiezen. In de spray zit DHA en Erythrulose, die inwerken op de aminozuren, proteïnes en peptiden die zich in het huidoppervlak bevinden. Hierdoor ontstaan melanoïden, organische pigmenten met een bruine kleur. De spray stimuleert hiermee je eigen pigment, waardoor iedereen zijn eigen natuurlijke kleur te zien krijgt. Dat is natuurlijk het mooist!

Ik ben zwanger. Is Tanning Spray dan wel veilig voor mij?

Omdat zonnebaden juist wordt afgeraden als je zwanger bent (i.v.m. zwangerschapsmasker), zijn de self tan producten van MARC INBANE juist perfect tijdens je zwangerschap om jezelf te voorzien van een prachtige bruine tint.

 

Er zijn geen contra-indicaties voor zwangere vrouwen. Wij hebben een Europees cosmetisch dossier dat aan alle normen, eisen en wetgeving voldoet. De producten van MARC INBANE bestaan enkel uit hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten, zijn vrij van parabenen, siliconen en sulfaten en zijn dermatologisch goedgekeurd en hypoallergeen.

 

De Natural Tanning producten van MARC INBANE kun je dan ook veilig gebruiken. Onze producten werken op het huideigen pigment en versterken de zomerse teint. Houd hier dan ook rekening mee als je last hebt van een zwangerschapsmasker. Het kan zijn dat deze donkerder kleurt dan de rest van je gezicht of lichaam. In dat geval kan je het best vaseline op het pigment aanbrengen waardoor de huid wordt afgesloten bij het sprayen en dus niet meekleurt. Let wel: raadpleeg bij twijfel altijd een deskundige.

 

Ik ga trouwen, hoeveel dagen van tevoren kan ik het best een tanningproduct gebruiken?

Wij adviseren 1 à 2 dagen voor de bruiloft een tanningproduct aan te brengen. Dan is het product volledig uitgewerkt en is er ook geen risico op vlekken op je jurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de stomerij. Als je nog niet bekend bent met de tanning producten van MARC INBANE, dan raden wij je aan twee weken voor de bruiloft het product aan te brengen zodat je vertrouwd bent met het aanbrengen en de werking van onze producten.

Hebben de tanningproducten van MARC INBANE een lekkere geur?

Jazeker! MARC INBANE heeft de producten dusdanig ontwikkeld en getest dat je bij onze tanningproducten geen typische self tan geur ruikt. Zo maken we onder andere gebruik van een heerlijke karamel geur.

GEBRUIK VAN TANNINGPRODUCTEN
Is het moeilijk om de producten aan te brengen zonder vlekken of strepen?

Onze producten kan je makkelijk zonder strepen of vlekken aanbrengen. Wel adviseren wij je gebruik te maken van onze Glove en/of Brushes. Zo behaal je het mooiste resultaat.

Wordt je teint direct bruiner als je meerdere lagen sprayt?

Ja, hoe meer lagen je aanbrengt hoe bruiner je wordt. Dit raden wij meestal af als je een zo natuurlijk mogelijke teint wilt creëren. Mocht je toch graag donkerder willen, raden wij het volgende aan:

Wacht 3 uur nadat je de eerste laag hebt aangebracht en reinig vervolgens de huid. In deze 3 uur heeft de huid het product volledig opgenomen en was je het laagje eraf dat de huid niet meer heeft kunnen opnemen. Na deze eerste reiniging zie je dus de teint die je overhoudt. Mocht je het dan te licht vinden dan kan je het product nogmaals aanbrengen. Gemiddeld tannen mensen 1 à 2 keer per week.

Hoe vaak kan ik sprayen?

Zo vaak je wilt. Dagelijks, elke week, om de week of eens per maand. Dit is afhankelijk van je eigen wensen en voorkeuren.

Kan de spray over make-up worden aangebracht?

Ja, dat kan! Dit zorgt voor een mooie, natuurlijke afwerking van de make-up. Wanneer je vóór het slapengaan de make-up afhaalt, is ook de bruine kleur weg. Make-up sluit de huid namelijk af waardoor de spray niet kan indringen. Dus, wanneer je sprayt op een gereinigde huid blijft de teint 4 à 5 dagen zitten, bovenop make-up is dit slechts 1 dag.

NA HET AANBRENGEN VAN TANNING
Na hoeveel tijd mag ik weer douchen na het tannen?

Stel het douchen minstens 3 uur na aanbrengen uit. De kleur is namelijk nog ten minste 3 uur in ontwikkeling. Het bezoeken van een sauna of het fanatiek beoefenen van een sport, wordt de eerste 3 uur dan ook afgeraden. Na 3 uur bereik je het eindresultaat. Wanneer er bij het douchen een verkleuring van het water zichtbaar is, is dit alleen een overtollige laag spray die niet door de huid is opgenomen. Na het douchen kan het ook niet meer afgeven.

Geven de tanningproducten af?

De eerste keer dat jij je gezicht of lichaam gaat reinigen na het aanbrengen van onze tanningproducten, komt er altijd een laagje af. Dit is de overtollige spray die niet door de huid is opgenomen.

Zijn de tanningproducten op textiel uitwasbaar?

Mocht je ’s avonds één van onze producten gebruiken, dan zou het eerste laagje af kunnen geven op het beddengoed. Vlekken op beddengoed of kledij laten geen blijvende vlekken na en gaan gewoon weg met wassen!

Ben ik beschermd tegen UV-straling?

Nee, tenzij dit expliciet op MARC INBANE producten wordt aangeven. Zo bieden onze producten de ‘Le Teint’ en ‘La Hydratan’ wel een bescherming aan de huid met SPF.

Kan ik na het gebruik van jullie tanningproducten in de zon?

Ja, dat kan. Als je direct in de zon wilt, adviseren wij je om (voordat je onze producten gebruikt) je huid in te smeren met een goede zonnebrandcrème met factor. Let op: anders dan je kleurtje je doet vermoeden, heb je met onze tanningproducten geen bescherming tegen verbranding door de zon. Je moet zoals gebruikelijk een goede beschermende factor gebruiken.

Kan ik met tanning gaan zwemmen en naar de sauna?

Door te zwemmen, baden en naar de sauna te gaan, zal de spray tan tint wel sneller vervagen. Tanningproducten werken namelijk op de hoornlaag van je huid (de dode huidcellen) en door het ‘weken’ van de huid laat de bovenste huidlaag sneller los. Hierdoor verdwijnt je bruine kleur sneller. Wij adviseren 3 uur nadat je één van onze producten hebt aangebracht pas te gaan zwemmen of een sauna te bezoeken.

Kan de tanning spray gebruikt worden voor en na microdermabrasie, microneedling en/of actieve peelingbehandeling?

Het ondergaan van één van deze behandelingen vereist de eerste 3 dagen voorafgaand en na de behandeling rust voor de huid. Er worden namelijk wondjes gemaakt in de huid, deze moeten eerst genezen voordat een tanning product gebruikt mag worden. Kortom, 3 dagen voor en na de behandeling kunnen onze tanningproducten niet gebruikt worden, maar daarvoor of daarna weer wel.

INGREDIËNTEN
Bevatten de producten van MARC INBANE sulfaten of parabenen?

Alle producten van MARC INBANE zijn dermatologisch goedgekeurd, vegan en vrij van parabenen. De perfecte oplossingen voor zelfbruining op maat voor alle huidtypen!

Wat is DHA?

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelf bruinend product. Het is een koolhydraat dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt.

Word ik oranje van de tanningproducten van MARC INBANE?

Nee. In onze producten wordt geen caroteen verwerkt, het stofje wat normaal de oranjekleur aan tanningproducten geeft. Hierdoor blijft het welbekende ‘worteleffect’ dus uit. Wij gebruiken uitsluitend een natuurlijke kleurstof (karamel) in onze producten. Hierdoor krijgt de huid gelijk al een bruine kleur na het aanbrengen.

Kan iedereen de spray gebruiken?

Ja, de spray is in principe geschikt voor elk huidtype. Daarnaast is deze onschadelijk voor de huid. Het geeft een dankbaar gevoel dat onze spray dagelijks wordt aanbevolen door dermatologen. De spray is zelfs geschikt voor mensen die om één of andere reden niet in de zon mogen. Denk aan huidkankerpatiënten, zwangerschappen (zwangerschapsmasker), mensen met huidtype 1 of mensen die door een antibiotica zonlicht moeten vermijden. Wel adviseren wij altijd in deze gevallen te overleggen met je behandelend huisarts.

Kan er een allergische reactie optreden bij het gebruik van MARC INBANE producten?

De basis van de spray zijn natuurlijke ingrediënten. Daarnaast zijn alle tanning producten van MARC INBANE dermatologisch goedgekeurd, voldoet het aan de EU-regelgeving betreffende cosmetische producten en is de spray vrij van parabenen. Tot dusver hebben wij dan ook weinig tot geen vervelende reacties meegemaakt, zelfs bij mensen met een gevoelige huid.

Het kan uiteraard altijd voorkomen dat iemand toch allergisch reageert op een natuurlijk ingrediënt. Wij raden daarom altijd aan, zeker als je een gevoelige huid hebt, de ingrediënten op de fles te lezen alvorens je de spray koopt of gebruikt.

Is het gebruik van tanningproducten schadelijk voor de huid?

Absoluut niet! MARC INBANE is een veilig alternatief voor het creëren van een gezonde bruine kleur. Tevens zijn de samenstellingen van de MARC INBANE tanningproducten verrijkt met natuurlijke extracten die de huid intensief voeden en/of een anti-aging effect hebben. Zie hieronder een aantal ingrediënten die we hebben verwerkt in onze producten:

 • Aloe Barbadensis Leaf Extract
  Al in de 16e eeuw v.C. werd er melding gemaakt van de geneeskrachtige werking van deze plant. In cosmetische producten wordt het met name ingezet voor een hydraterend effect die huiduitdroging tegengaat.
 • Tocopheryl Acetate
  Dit is een stabiele versie van vitamine E en werkt als antioxidant op de huid.
 • Silybum Marianum Extract
  De zaden van deze plant worden al eeuwenlang gebruikt voor medicinale doeleinden. Mariadistel bevat van nature een hoog gehalte aan polyfenolen. Deze functioneren als natuurlijke antioxidanten. Het is bekend dat deze stoffen de huid in gezonde conditie houden.
 • Ginkgo Biloba Extract
  Bevat natuurlijke antioxidanten en huidverzachtende stoffen, daarnaast kan het vroegtijdige huidveroudering tegengaan.
 • SMLW Hyarolunzuur van de derde generatie:
  De toevoeging van SLMW-hyaluronzuur is geliefd vanwege haar verzorgende werking en dringt als enige hyaluronzuur door tot de diepere huidlagen; het verbetert de huidstructuur, stimuleert de vorming van collageen en werkt als een superieure moisturizer!
Wat wordt er bedoeld met de 4 fold tanning technologie?

Hiermee wordt de unieke werking van vier ingrediënten bedoeld. Onderstaand de werking van de 4 ingrediënten:

 • Dihyroxyacetone (DHA) werkt in op aminozuren, proteïnes en peptiden die zich in de huid bevinden. Door deze reactie ontstaat melanoïden, organische pigmenten met een bruine kleur. Dit volledige proces duurt ca. 2 tot 6 uur na het aanbrengen. 
 • In tegenstelling tot het bruin worden door zonlicht (dit vindt dieper in de huid plaats ­en DHA reageert uitsluitend met aminozuren bovenop de huid) dat wil zeggen, aan de huidoppervlakte (in de epidermis). Vandaar dat de bruine kleur ook al na enkele dagen verdwijnt: dan zijn de bruingekleurde huidcellen weggesleten van de huidoppervlakte.
 • De Erythrulose, die ook in de tanning spray zit, heeft een vergelijkbare werking als DHA. Maar omdat het een iets groter molecuul betreft, werkt het trager in op de aminozuren etc. bovenop de huid. Het volledige proces duurt ca. 24 tot 48 uur, na het aanbrengen. Daardoor vormt DHA ook een goede combinatie Erythrulose: de eerste laat de huid snel bruinkleuren terwijl de tweede voor een meer langdurig bruiningseffect zorgt.    
 • Tevens zit er natuurlijke kleurstof (karamel) in onze producten. Hierdoor krijgt de huid gelijk al een bruine kleur na het aanbrengen.
 • Dimethyl Isosorbide bevordert het dieper in de huid opnemen van DHA en overige zelfbruinende stoffen. Hierdoor wordt het huidbruiningseffect intensiever, blijft het langer zichtbaar en is het egaler van kleurtoon.

 

Wat is bijzonder aan de 3e generatie Hyaluronzuur genaamd SLMW?

Het bijzondere is dat het niet een “gewoon” hyaluronzuur is maar dat deze een kleinere molecuul heeft die dieper en sneller tot de huidlagen kan doordringen. Ook geeft dit ingrediënt een boost bij het aanmaken van collageen, waardoor de huid weer elastisch gaat aanvoelen. Een zeer luxe ingrediënt die de mousse laat werken als een super moisturizer!

 

Waarom wordt er Alcohol Denat gebruikt?

Alcohol is een veelgebruikt ingrediënt in (huid)verzorgingsproducten. Zo wordt alcohol toegevoegd aan tonics vanwege de ontvettende eigenschappen en omdat het een schoon en fris 'huidgevoel' geeft. Daarnaast voorkomt alcohol schuimvorming en doodt het bacteriën waardoor het de houdbaarheid van producten verlengt. Soms wordt alcohol gebruikt als oplosmiddel voor andere in het product aanwezige ingrediënten. Aangezien er veel werkstoffen in een zeer lage dosis toegevoegd zijn, echter is de concentratie alcohol die nodig is om zo'n stof op te lossen vaak verwaarloosbaar.


Er zijn heel veel verschillende soorten alcohol in huidverzorgingsproducten te vinden. Sommige soorten kunnen de huid uitdrogen of irriteren. Dit is de reden waarom veel mensen er nogal kritisch tegenover staan. Maar niet alle soorten zijn slecht, integendeel! Alcohol denat is, indien er graanalcohol gebruikt is, ook niet schadelijk. MARC INBANE gebruikt dus een verantwoorde graanalcohol!

PRAKTISCHE ASPECTEN
Wat is de houdbaarheidsdatum van een fles?

Als je de fles hebt gebruikt, is deze nog minimaal 1 jaar houdbaar.

De spray komt niet meer goed uit de fles, wat kan ik doen?

Als je de spray frequent gebruikt, of een hele lang tijd niet hebt gebruikt, raden wij altijd aan om het spuitmondje van de fles te halen en goed te spoelen met warm water. Als je het spuitmondje goed gedroogd hebt, kan het terug op de fles geplaatst worden. Dit zou het probleem moeten verhelpen. Indien dit niet het geval is, graag contact opnemen met het hoofdkantoor van MARC INBANE via +31 (0)13 88 97 150.

Ik krijg druppeltjes tijdens het sprayen, wat kan ik hier tegen doen?

Dit kan verschillende oorzaken hebben:

 • Het is bijvoorbeeld mogelijk dat het spuitmondje verstopt is. Wij raden je aan het spuitmondje van de fles te halen en deze om te spoelen met warm water. Droog het spuitmondje goed af en plaatst deze terug op de fles.
 • Daarnaast is het mogelijk dat je te weinig afstand houdt tussen de spray en het te behandelen lichaamsdeel. Wanneer er druppeltjes op je gelaat ontstaan kan je deze gemakkelijk egaliseren door het gebruik van onze brush.
Zit er drijfgas in de fles?

Nee. We werken met een bag-on-valve systeem. Dit systeem bestaat uit een zakje (met hierin de vloeistof) welke aan het spuitbusventiel is gelast. De luchtdruk zorgt voor een optimale lediging van het zakje. Dit systeem is dus veel beter voor het milieu dan drijfgas. Daarom moet jij je fles wel behandelen als een parfumfles: het kan minder goed tegen vallen omdat het zakje anders kan openscheuren.

 

 

 

image/svg+xml

VLEKT NIET EN MAKKELIJK
AAN TE BRENGEN

image/svg+xml

GEURLOOS EN LAAT GEEN
ORANJE GLOED ACHTER

image/svg+xml

VRIJ VAN PARABENEN EN SILICONEN

SIGN UP &
BE THE FIRST TO KNOW

Meld je aan voor het laatste MARC INBANE nieuws en ontvang exclusieve aanbiedingen. MARC INBANE gebruikt je persoonlijke gegevens zoals beschreven in haar privacy statement.

Hi Tanning Lover!

Ben als eerst op de hoogte van Exclusieve Tanning Deals & Lanceringen! Binnenkort introduceren we een nieuw product!

MARC INBANE gebruikt je persoonlijke gegevens zoals beschreven in haar privacy statement.

Loading